Flytta ut

Vid en flytt är det oftast mycket att hålla ordning på. 

Här hittar du några råd och tips inför flytten

När en flytt blir aktuell ska du först och främst säga upp ditt lägenhetskontrakt. Det gör du via blanketten Uppsägning av hyresobjekt altewrnativt med bank-id via "Mina sidor" på vår hemsida eller i appen. 

Uppsägningstiden är tre månader och räknas alltid från den sista dagen i månaden, oavsett när i månaden du säger upp ditt kontrakt.

När du flyttar ska du alltid göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. De ser till att din nya adress hamnar hos de flesta myndigheter, företag och viktiga samhällsorganisationer. Anmälan är kostnadsfri. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post kan du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.

Här kan du ladda ner vår utflyttningsinformation. 

Besiktningar

Förbesiktning

I samband med din uppsägning bokas det in en tid för förbesiktning av din lägenhet. Din bovärd behöver göra en översyn av lägenheten för att veta skicket inför kommande uthyrning. Din besiktningstid meddelas i uppsägningsbekräftelsen. Lägenheten behöver inte vara tömd och städad vid förbesiktningen.

Slutbesiktning

Innan du flyttar ska lägenheten avflyttningsbesiktigas. Du är skyldig att boka en besiktningstid som infaller innan din kontraktstid har gått ut. Vid besiktningen ska lägenheten vara tom och städad.

Din bovärd kommer på överenskommen tid som du bokat hem till dig och genomför en besiktning av bostaden. Du är skyldig att boka en besiktningstid med din bovärd innan du lämnar lägenheten. Tänk på att det kan vara många som vill boka tid i slutet av månaden - så var ute i god tid.

Städning, skador och slitage kontrolleras på avflyttningsbesiktningen. Lägenhetens skick jämförs med skicket på bostaden när du flyttade in. Behöver vi återställa eventuella skador i lägenheten faktureras du som hyresgäst kostnaden för återställandet.

Visning 

När du sagt upp din lägenhet publiceras den på vår hemsida. Vi kommer sedan boka in en visning med nya intressenter. Uthyrningen kommer kontakta dig för att boka in en lämplig tid. Enligt hyreslagen är du skyldig att hålla din lägenhet tillgänglig för visning men du behöver inte vara hemma när visningen ska hållas utan en representant från Byggebos uthyrning närvarar alltid på visningarna.

Städning

Hela lägenheten ska vara mycket noggrant städad när du flyttar ut och den ska bli ”inflyttningsklar” för nästkommande hyresgäst. Städningen omfattar även balkong, uteplats och förrådsutrymmen. 

Att flyttstäda är ett omfattande arbete som kan ta längre tid än vad man tror – så vi rekommenderar dig att börja i tid och planera din flytt och städning.Tänk på att använda rätt städutrustning och rengöringsmedel passande för olika material. Använd inte slipande material som riskerar repa underlaget.

Om städningen inte blir godkänd på avflyttingsbesiktningen vid första tillfället och vi behöver åka ut en andra gång till lägenheten kommer vi debitera 500 kr för ombesiktningen.

Nycklar

Samtliga nycklar och/eller taggar som du kvitterar ut i samband med inflyttning, eller efter beställning, ska återlämnas i samband med avflyttning.

Vid avflytt ska samtliga nycklar lämnas in till huvudkontoret efter godkänd avflyttningsbesiktning senast kl.10.00 på avflyttningsdagen. Nycklarna får sen hämtas av inflyttande hyresgäst tidigast kl.11.30 på inflyttningsdagen. Infaller det på en helgdag så är det nästkommande vardag som gäller.

Om någon av de nycklar eller taggar du kvitterat ut har försvunnit måste vi byta låscylindern. Detta gör vi för att den som flyttar in efter dig ska vara säker på att någon obehörig inte har nyckel till lägenheten. Kostnaden för byte av cylindern debiterar vi dig.