Nystart för hälsocentral

Sveriges modernaste hälsocentral. Flytten till Gripen 20 blev ett rejält lyft på alla plan – såväl
för personal som patienter.
– Alla är väldigt nöjda, konstaterar verksamhetschef Rose-Marie Petersson.

Hon framhåller inte minst den ljusa, fräscha och välkomnande miljön. Nya Gripen hälsocentral ligger dessutom i framkant inom allt vad gäller såväl flöden och logistik som arbetsmiljö och patienttrygghet.

För Rose-Marie Petersson har flyttförberedelserna pågått sedan 2011 då det beslutades att hälsocentralen skulle få nya lokaler. Hon betonar att flytten från Slottsgatan till Mejeriplan har varit efterlängtad av både personal och patienter.

Höja vårdkvaliteten

– I Gripen 20 har de anställda har fått avsevärt mycket bättre förutsättningar för sitt arbete. Nu har alla anställda sina egna och modernt anpassade arbetsplatser. Flytten har också medfört att vi har gladare och positivare patienter, säger hon.

Att hälsocentralen numera är lokaliserad på ett plan innebär att verksamheten har blivit mer rationell och att mera tid kan frigöras till direkt vård samtidigt som det finns utrymme för ytterligare patienter.

Förutom nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler har även ny teknisk utrustning tillkommit i och med flytten.

– Våra öron- och ögonmikroskop är helt nya i verksamheten och bidrar till att höja vårdkvaliteten ytterligare. Vi har också fått ett mycket bra labb med enskilda provtagningsrum som har höjt standarden rejält, betonar Rose-Marie Petersson.

En nystart

Efter sommaren kommer Susanne Barthelmann, tidigare avdelningschef på medicinkliniken på Oskarshamns sjukhus, att ta över Rose-Marie Peterssons roll som verksamhetschef för Gripen hälsocentral. Det är en speciell känsla för henne att skolas in i de nya lokalerna.

– Det är mycket som är nytt då jag inte har jobbat inom primärvården tidigare. Samtidigt känns det som något av en nystart för alla, säger hon.