Solklart på Träffs stora drömterrass

Några månader senare sitter paret på den stora terrassen, som tillhör lägenheten på Källgatan i Gripen 20, i en miljö som nästan direkt är kopierad från den förförande 3D-bilden.
– Terrassen blev några snäpp bättre än på bilden, säger Jan Träff.

Hemkänsla direkt

På terrassen i västerläge finns gott om plats för såväl loungemöbler som matbord och solstolar.
– En fantastisk plats med sol hela eftermiddagen till sent på kvällen. Det är bara att kliva rätt ut från vardagsrummet. Tack vare terrassen känns lägenheten betydligt större under den här årstiden, konstaterar Birgitta.

Flytten till Gripen 20 blev nästan som att komma hem igen för paret Träff. De är båda uppvuxna i området kring Mejeriplan där de även lekte som barn.
– Det var vårt klätterträd, säger Birgitta leende och pekar mot en ståtlig ek strax nedan- för lägenhetsterrassen.

Jan och Birgitta Träff har redan kommit väl tillrätta och hunnit bo in sig i sin trea på 65 kvadratmeter. Allt är nytt och fint och lägenheten är lättstädad.

Köpte nytt

Ett fåtal möbler minner om det tidigare villa- boendet. Istället för att kompromissa och försöka anpassa soffor, bord och hyllor till den avsevärt mycket mindre lägenheten tog de tidigt beslut om att köpa nytt.
– Vi har bara sparat sådant som har någon speciell betydelse. Exempelvis tavlan som vi fick i bröllopspresent, förklarar Birgitta.

Gamla mejeriet

Att både Jans och hustru Birgittas barndoms- kvarter breder ut sig nedanför terrassen
– Jan är uppvuxen vid Smedgatan och Birgit- ta på Smålandsgatan – är ett extra plus. I en klippbok har Birgitta samlat info om den nya bostaden och även bilder från hur det såg ut förr. Här finns bland annat foton på det gamla mejeriet med sin karakteristiska skorsten och det bevarade klätterträdet.
– Det var några ekar som låg i anslutning till skjortfabriken dit vi brukade gå och leka. Allt är borta förutom ett av träden som glädjande nog har sparats strax utanför vår terrass.