Trion Marie Magnusson Andreas Wörhy och Azra Salcinovic står för servicen i Uthyrningen.

Uthyrningen

Är du intresserad av ett framtida boende i en hyresrätt hos Byggebo AB i Oskarshamn? Då ska du ta kontakt med Uthyrningen, som finns på Byggebos huvudkontor med adress Västra Torggatan 12 i Oskarshamn. Du kan göra det genom att besöka huvudkontoret, mejla på uthyrningen@byggebo.se, eller ringa på 888 00.

På Uthyrningen finns Andreas Wörhy, Azra Salcinovic och Marie Magnusson Trion ger bästa möjliga service och guidar dig genom hela processen och svarar på alla möjliga och omöjliga frågor om och kring ett framtida boende hos Byggebo.

Som alla andra bostadsbolag har Byggebo ett kösystem. För att ta plats i kösystemet måste du registrera dig här (länk till registrering). Du får ett poäng för varje dag efter registreringen. För att behålla platsen i kön är det nödvändigt att logga in i systemet minst en gång var sjätte månad. I händelse av att hyresgästen flyttar till annan hyresvärd försvinner också poängen.

Sök lediga lägenheter/lokaler

Telefon Uthyrningen: 0491-888 00
E-post: uthyrningen@byggebo.se

Filmer


Att bo hos Byggebo


Brandvarnare test


Flyttstädning


Rengöring av golvbrunn


Byta säkring


Tvättstugan

 


Rengöring av vattenlås


Tenant at Byggebo


Smoke alarm testing


Move-out cleaning


Floor drain cleaning


Fuse replacement


Laundry


Water trap cleaning

Press & Media

Här hittar du logotyper och grafiska element för bostadsföretaget Byggebo. 

Start

Stort lyft

Hon framhåller inte minst den ljusa, fräscha och välkomnande miljön. Nya Gripen hälsocen- tral ligger dessutom i framkant inom allt vad gäller såväl flöden och logis- tik som arbetsmiljö och patienttrygghet.

För Rose-Marie Petersson har flyttför- beredelserna pågått sedan 2011 då det beslutades att hälsocentralen skulle få nya lokaler. Hon betonar att flytten från Slotts- gatan till Mejeriplan har varit efterlängtad av både personal och patienter.

Höja vårdkvaliteten

– I Gripen 20 har de anställda har fått avsevärt mycket bättre förutsättningar för sitt arbete. Nu har alla anställda sina egna och modernt anpassade arbetsplatser. Flyt- ten har också medfört att vi har gladare och positivare patienter, säger hon.

Att hälsocentralen numera är lokaliserad på ett plan innebär att verksamheten har blivit mer rationell och att mera tid kan frigöras till direkt vård samtidigt som det finns utrymme för ytterligare patienter.

Förutom nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler har även ny teknisk utrust- ning tillkommit i och med flytten.

– Våra öron- och ögonmikroskop är helt nya i verksamheten och bidrar till att höja vårdkvaliteten ytterligare. Vi har också fått ett mycket bra labb med enskilda provtag- ningsrum som har höjt standarden rejält, betonar Rose-Marie Petersson.

En nystart

Efter sommaren kommer Susanne Barthelmann, tidigare avdelningschef på medicinkliniken på Oskarshamns sjukhus, att ta över Rose-Marie Peterssons roll som verksamhetschef för Gripen hälsocentral. Det är en speciell känsla för henne att skolas in i de nya lokalerna.

– Det är mycket som är nytt då jag inte har jobbat inom primärvården tidigare. Samtidigt känns det som något av en nystart för alla, säger hon.

Ny ordförande

Det känns otroligt kul att få förtroendet. Samtidigt är jag ödmjuk, det är en tung post och inte bara att ta över någons skor. Blir nog en hel del frågor till en början, säger hon.

Frida Bergvall valdes till uppdraget på bolagsstämman i april, efter en nominering av Socialdemokraterna i Oskarshamn.

Andreas Erlandsson, ordförande i kommunstyrelsen (S), berättar att hon är väl förankrad i partiet och redo att ta sin första ordföranderoll.

– Roligt att kunna lyfta en av våra yngre kvinnliga medlemmar till ett betydelsefullt uppdrag i kommunen, säger han.

Även Byggebos vd Benoni Ingelsjö är nöjd med valberedningens förslag till ordförande.

– Hennes kunskaper från samhälls- byggnadsnämnden och kommunfullmäk- tige kommer väl till pass, likaså hennes erfarenheter inom HR. Är övertygad om att hon är rätt kandidat för uppdraget, säger han.

500 anställda

Till vardags är nämligen tvåbarns- mamman Frida Bergvall HR-ansvarig på företaget Navilo AB, som har hand om åtta McDonald ́s-restauranger inklusive Oskarshamn. Ett bolag med över 500 anställda. På fritiden har det politiska engagemanget alltid varit stort.

– Är praktiskt taget uppvuxen i de politiska rummen genom min mamma Yvonne Bergvall, som engagerat sig politiskt hela sitt liv. Mycket med fokus på kvinnans rätt i samhället, berättar hon.

Fler tjejer

Med tanke på att Yvonne Bergvall också varit med i styrelsen för Byggebo och är den första och enda kvinnliga ordföranden i Oskarshamns kommunfullmäktige, har hon alltid varit en stark förebild för Frida.

– Klart att jag blivit färgad. Det behövs fler tjejer som syns och hörs. Fick höra tidigt vid köksbordet att vill man förändra något – då ska man själv agera. Började

min politiska resa redan som 14-åring i SSU. Kommer särskilt ihåg när jag deltog i ett fackeltåg i Oskarshamn mot rasism. Det var ett ämne jag verkligen fastnade för och där vi tydligt tog ställning, berättar hon.

Spännande resa

Nu väntar nya utmaningar hos Oskars- hamns ledande samhällsutvecklare. Mycket positivt har hänt på senare tid, bland annat storsatsningen på Gripen 20 i centrum.

– Nu gäller det att landa i en bra vardag och det känns spännande att få vara med på resan framåt. Förhoppningsvis kan jag bistå oskarshamnarna på ett bra sätt. Byggebo har ett stort lägenhetsbestånd med 3 200 lägenheter och är ett första boende för många.

Något som Frida Bergvall själv är ett lysande exempel på.

– Mitt och min mans första boende var en hyresrätt i Kristineberg, i det blå höghuset. Kristineberg är toppen med alla parker och gångytor. En otroligt hemtrev- lig plats med boenden som passar alla.
Vi bodde två personer och en katt på 28 kvadratmeter, säger hon med ett skratt.

Solklart

Några månader senare sitter paret på den stora terrassen, som tillhör lägenheten på Källgatan i Gripen 20, i en miljö som nästan direkt är kopierad från den förförande 3D-bilden.
– Terrassen blev några snäpp bättre än på bilden, säger Jan Träff.

Hemkänsla direkt

På terrassen i västerläge finns gott om plats för såväl loungemöbler som matbord och solstolar.
– En fantastisk plats med sol hela eftermiddagen till sent på kvällen. Det är bara att kliva rätt ut från vardagsrummet. Tack vare terrassen känns lägenheten betydligt större under den här årstiden, konstaterar Birgitta.

Flytten till Gripen 20 blev nästan som att komma hem igen för paret Träff. De är båda uppvuxna i området kring Mejeriplan där de även lekte som barn.
– Det var vårt klätterträd, säger Birgitta leende och pekar mot en ståtlig ek strax nedan- för lägenhetsterrassen.

Jan och Birgitta Träff har redan kommit väl tillrätta och hunnit bo in sig i sin trea på 65 kvadratmeter. Allt är nytt och fint och lägenheten är lättstädad.

Köpte nytt

Ett fåtal möbler minner om det tidigare villa- boendet. Istället för att kompromissa och försöka anpassa soffor, bord och hyllor till den avsevärt mycket mindre lägenheten tog de tidigt beslut om att köpa nytt.
– Vi har bara sparat sådant som har någon speciell betydelse. Exempelvis tavlan som vi fick i bröllopspresent, förklarar Birgitta.

Gamla mejeriet

Att både Jans och hustru Birgittas barndoms- kvarter breder ut sig nedanför terrassen
– Jan är uppvuxen vid Smedgatan och Birgit- ta på Smålandsgatan – är ett extra plus. I en klippbok har Birgitta samlat info om den nya bostaden och även bilder från hur det såg ut förr. Här finns bland annat foton på det gamla mejeriet med sin karakteristiska skorsten och det bevarade klätterträdet.
– Det var några ekar som låg i anslutning till skjortfabriken dit vi brukade gå och leka. Allt är borta förutom ett av träden som glädjande nog har sparats strax utanför vår terrass.

Kundtidning

Bästa Boendet är Byggebos marknadstidning och kundtidning. Två gånger om året distribueras den ut till hushåll och företag i Oskarshamns kommun i en upplaga om cirka 14 000 ex. Tidningen beskriver vad som händer i fastighetsbeståndet och ger en fingervisning om hur hyresgästerna trivs. Två gånger per år kommer tidningen ut i en mindre upplaga som endast distribueras till företagets hyresgäster. Och av den anledningen är innehållet lite smalare.

Jobba hos Byggebo

Bostadsföretaget Byggebo äger och förvaltar cirka 2 400 lägenheter och 100-talet affärslokaler i Oskarshamns kommun. För närvarande finns 38 medarbetare fördelade på områden som fastighetsförvaltning, bygg, uthyrning, ekonomi och administration.

Byggebo är ett bostadsföretag i framkant. Och det beror på att medarbetarna är bra. Hela tiden är målsättningen att skapa ett problemfritt boende, Bästa Boendet.

Spännande och stimulerande arbetsuppgifter är en ledtråd i verksamheten. Byggebo tror också på ett självledarskap där alla medarbetare får ansvara för sin egen utveckling med hjälp av coachande chefer och ömsesidig tillit.

För närvarande finns inga lediga tjänster.

Välkommen med en spontanansökan genom att mejla till info@byggebo.se

Miljö

Det är Byggebos intention att starkt medverka till att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle, allt med tanke på kommande generationer.

Därför var det en självklarhet för företaget att sluta upp under den centrala kampanjen ”klimatinitiativet”. Uppropets ambition är att minska utsläppen av växthusgaser. Målet är att Byggebo ska vara fossilfritt och att energianvändningen ska minska med 30 procent fram till 2030.

En viktig del i miljöarbetet är att bostadsföretaget sedan flera år är miljöcertifierat enligt ISO 14001. Det har bland annat utmynnat i att maskiner och fordon har konverterats till en miljövänlig fordonspark. Men också genom att en omfattande energieffektivisering har genomförts i fastighetsbeståndet. Till detta ska läggas att samtliga fastigheter är anslutna till fjärrvärmesystemet.

Ytterligare ett steg mot en bättre miljö är att Byggebo förbereder individuell mätning och fakturering av vatten/varmvatten. Något som kan ge stora besparingar för såväl miljö, bostadsföretag och den enskilde hyresgästen.

Årsredovisningar

Under de senaste tio åren har bostadsföretaget Byggebo gjort en smått fantastisk resa. En ekonomi i gungning har stabiliserats för att i dag vara mycket god. Något som inte minst understryks av att Byggebo egenfinansierade hälften av kostnaden för 200-miljonersprojektet Gripen i centrala Oskarshamn.

Anmärkningsvärt är också att företaget under den aktuella perioden har egenfinansierat långsiktigt fastighetsbevarande underhåll för närmare 300 miljoner kronor.

Ta del av Byggebos senaste fem årsredovisningar.

Byggebos styrelse

Bostadsföretaget Byggebo fick i april 2018 en ny styrelse, från vänster: Torbjörn Ohlsson (opolitisk), Maria Edner (opolitisk), Per-Erik Ericsson (opolitisk), Benoni Ingelsjö (vd), Frida Bergvall (ordförande, s), Anders Stenberg (m), Michael Erlandsson (sd), Pontus Welin (l) och Soili Wigren (arbetstagarrepresentant).

Nomineringen och fördelningen av de politiskt tillsatta ledamöterna i Byggebos styrelse görs med utgångspunkt från den valtekniska samverkan som finns mellan de olika partigrupperna. Det innebär att S och M har två mandat, SD ett mandat samt V, L, C och KD delar på ett mandat.

De opolitiskt tillsatta ledamöterna utses av kommunstyrelsens presidie. Målsättningen är att skapa en bred styrelsesammansättning med kompletterande kunskaper. Ledamöterna ska vara väl förankrade i kommunen och jobba aktivt med bolagets utveckling.

Verksamhetspolicy

Byggebo ska erbjuda attraktiva hyresrätter i Oskarshamns kommun som med kvalitet, trygghet och miljö systematiskt skapar mervärden för kunden.

Detta görs genom att:

  • arbeta för att uppfylla och helst överträffa de lagar, föreskrifter och krav från kunder och andra intressenter som företaget berörs av
  • med hjälp av tydliga mål bedriva ett kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete som löpande följs upp för att hitta ständiga förbättringar i hela verksamheten
  • stimulera medvetenheten hos de anställda så att de kan utföra sina arbetsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt
  • regelbundet kontrollera miljöpåverkan och skydda miljön genom att identifiera miljöaspekter i form av exempelvis utsläpp, föroreningar och avfall och sätta upp mål för att förebygga och minska dessa
  • beakta kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöaspekter vid inköp och upphandlingar
  • kontinuerligt kontrollera och följa upp att verksamheten utvecklas inom ramen för denna policy
  • identifiera de risker som finns i arbetsmiljön och förebygga så att olyckor/tillbud inte inträffar
  • alltid sträva efter att vara det bästa boendet genom att erbjuda god kvalitet till kunden genom bland annat tillgänglighet, bemötande och förebyggande arbete

Om Byggebo

Byggebo är ett allmännyttigt bostadsföretag, som är helägt av Oskarshamns kommun. I fastighetsbeståndet finns cirka 2 300 hyresrättslägenheter och 80-talet verksamhetslokaler, som rymmer allt ifrån hälsocentraler och folktandvård till trendiga affärer och restauranger.

Företagets omsättning uppgår till drygt 180 miljoner kronor per år. Under de senaste tio åren har Byggebo uteslutande levererat positiva resultat. Vid sidan av fastighetsbeståndet är medarbetarna företagets viktigaste resurs. Som en röd tråd genom verksamheten går hög etik och moral, vilket innebär att förhållandet till media präglas av öppenhet och transparens.

Byggebos ambition är att erbjuda det bästa boendet i Oskarshamn. Genom ett utpräglat kvalitetstänkande, en hög servicenivå, stort fokus på trivsel, trygghet och miljö skapas mervärden för hyresgästerna. Något som understryks av att företaget är trippelcertifierat enligt ISO-standard avseende kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Bostadsföretaget har också iklätt sig rollen som Oskarshamns ledande samhällsutvecklare. Inte minst i och med byggnationen av 200-miljonersprojektet Gripen 20. Den första nyproduktionen av hyresrätter i centrala Oskarshamn på närmare 30 år.

Vikingaklubben

Trogna hyresgäster är guld värda. Därför initierades medlemsföreningen Vikingaklubben för ett antal år sedan. De hyresgäster som sammanlagt har bott hos Byggebo i mer än 25 år premieras lite extra med hjälp av Vikingaklubben.

Varje sommar får Vikingaklubben, som har ett 120-tal medlemmar, åka i väg på en trevlig bussutflykt till något speciellt resemål. Dessutom arrangeras varje år ett stort julbord i Forum. Förutom underhållning och god mat brukar Byggebo överraska med en chokladask och ett presentkort.

Vikingaklubben är ett sätt för Byggebo att visa sin tacksamhet till hyresgäster som varit företaget trogna under många år.

Trygghet & Trivsel

Ett hem är så mycket mer än tak över huvudet. Det är där vi tillbringar en stor del av våra liv. Ditt hem ska vara din borg. Där ska du trivas och känna dig trygg. Det är just därför Byggebo satsar så mycket på att skapa trygghet och trivsel i beståndets olika områden.

Under senare år har stora ansträngningar gjorts för att öka tryggheten runt om i Byggebos bostadsområden. Träd och buskar har avverkats för att ge ökad synbarhet och vid flertalet fastigheter har belysningen förbättrats drastiskt.

Grannsamverkan är också något som ger mer trygghet. Det handlar om att grannar lär känna varandra och samarbetar med Byggebo, polis och kommun, allt för att förhindra otrygghet. Tillsammans är det möjligt att hålla kontroll på varandras bostäder och gemensamma områden som exempelvis entréer, lekplatser och garage. Sedan flera år försöker Byggebo att stimulera till grannsamverkan genom exempelvis Byggeboveckan där aktiviteter genomförs i olika områden.

Ytterligare ett sätt att skapa trygghet är att hyresgästerna genom enkätundersökningen LiveSteps kan upplysa om vad det är i boendemiljön som känns mindre tryggt.

LiveSteps

Byggebos hyresgäster har ett utmärkt instrument till sitt förfogande för att skapa ytterligare trivsel och trygghet i boendet. LiveSteps är ett unikt mätsystem som med kontinuitet tar temperaturen i hela fastighetsbeståndet.

Det nya mätsystemet innebär att enkätundersökningar utförs med jämna mellanrum om och kring boende, service och trivsel. Förutom frågor om själva bostaden får hyresgästerna svara på hur de exempelvis ser på utemiljö, tvättstugor, säkerhet och trygghet.

Hyresgästernas synpunkter är mycket viktiga. Tack vare återkoppling kan Byggebo agera snabbt och med kraft eliminera det som upplevs som mindre bra. Det är dock av största vikt att inte enkäten skickas in anonymt eftersom det innebär att det inte går att återkoppla till den hyresgäst som upplever något problematiskt.

Enkäten kan genomföras på två olika sätt. Varje enskild hyresgäst får ett brev med en pappersenkät. Skicka tillbaka den ifyllda enkäten i det frankerade svarskurvetet eller svara på frågorna via en länk på internet.

Underhåll

Generellt håller Byggebos fastighetsbestånd hög standard. Och ytterligare förbättringar är planerade under de närmaste åren.

Under de senaste åren har mycket krut lagts på fastighetsbevarande underhåll. Drygt 300 miljoner har företaget investerat med hjälp av egna medel. Och att det är en välinvesterad summa råder det inte någon tvekan om. Antalet felanmälningar har minskat drastiskt. Något som innebär att kostnaden för oförutsedda utgifter har pressats dramatiskt. Det fastighetsbevarande underhållet är alltså en faktor som påverkar hyrorna i positiv riktning.

Bästa Boendet

Inte mindre än 75 procent av hyresgästerna i Oskarshamn är mycket nöjda eller mycket nöjda med sitt boende hos Byggebo.

Som en röd tråd genom verksamheten går att Byggebo ska leverera det Bästa Boendet, ett boende som är problemfritt för hyresgästerna. Kunden ska alltid stå i centrum oavsett om det handlar om bemötande från Byggebos medarbetare, felanmälningar eller andra former av service.

En viktig del i det problemfria boendet är att företaget lever upp till devisen: Fel och brister ska åtgärdas innan de inträffar. Tydligare regler för hur fel ska hanteras är förklaringen. Sedan 2016 har antalet felanmälningar minskats med närmare 50 procent.

Flytta ut

Vid en flytt är det oftast mycket att hålla ordning på. Samtidigt brukar det bli ganska stressigt i slutänden.

Här hittar du några råd och tips inför flytten.

När en flytt blir aktuell ska du först och främst säga upp ditt lägenhetskontrakt. Det gör du via blanketten Uppsägning av hyresobjekt.

Uppsägningstiden är tre månader och räknas alltid från den sista dagen i månaden, oavsett när i månaden du säger upp ditt kontrakt.

När du flyttar ska du alltid göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. De ser till att din nya adress hamnar hos de flesta myndigheter, företag och viktiga samhällsorganisationer. Anmälan är kostnadsfri.

Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post kan du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.

Efter att du sagt upp avtalet kontaktar Byggebo dig för att bestämma en tid när bostaden kan visas upp för nya intressenter. Givetvis är bra om du städar och håller snyggt inför en visning. Tänk speciellt på att hålla rent i kök och badrum.

Besiktning

På överenskommen tid kommer Byggebos bovärd hem till dig och genomför en besiktning av bostaden. Skador och slitage kontrolleras. Lägenhetens skick jämförs med skicket på bostaden när du flyttade in. Eventuella skador får du chans att åtgärda innan du flyttar. Om inte faktureras kostnaden för återställandet.

Naturligtvis är det viktigt att du är närvarande under besiktningen. För att underlätta besiktningen ska du berätta om eventuella dolda skador, sådant som inte syns men som kan finnas exempelvis bakom tavlor eller under mattor.

Innerdörrar, kryddhyllor, handdukshängare och annat som tagits bort ska återställas till besiktningen. Övriga detaljer som tillhör bostaden, exempelvis bruksanvisningar eller informationspärmar ska lämnas kvar i bostaden.

Städning

Hela bostaden ska vara välstädad när du flyttar ut. Det gäller även balkong, uteplats och förrådsutrymmen. När lägenheten är tömd och städad ska du kontakta Byggebos bovärd för att boka en städbesiktning. Vid städbesiktningen kontrolleras alla punkter i checklistan. Om bostaden inte är ordentligt städad blir du ersättningsskyldig för städkostnaden.

Nycklar

Samtliga nycklar lämnas in till Byggebos Uthyrning på Västra Torggatan 12 senast klockan 12.00 den första vardagen efter att ditt hyreskontrakt gått ut. Det gäller lägenhetsnycklar, taggar, kort och nycklar till tvättstuga samt till eventuella garage och förråd.

Flytta in

Välkommen till ett boende hos Byggebo! Förhoppningen är att du ska stortrivas i ditt nya hem. Här hittar du råd och tips inför inflyttningen.

När du flyttar ska du alltid göra en flyttanmälan till Skatteverket (länk till Skatteverket )så att du får rätt folkbokföringsadress. Skatteverket ser till att din nya adress hamnar hos flertalet myndigheter, företag och andra viktiga samhällsorganisationer. En flyttanmälning är kostnadsfri. Vill du ha eftersändning av annan post kan du beställa den hos Svensk adressändring (Länk till svensk adressändring ) mot en avgift.

Det är också av vikt att du meddelar din elleverantör om flytten eftersom en slutavläsning måste göras, allt för att du ska slippa att betala elförbrukning efter din avflyttning. Samtidigt bör du anmäla din flytt till leverantörer av internet, telefon och tv-kanaler.

Du får tillträde till den nya bostaden från klockan 12.00 den dag som avtalet börjar gälla. Nycklarna hämtas på Byggebos huvudkontor på Västra Torggatan 12 mellan klockan 12.00 och 16.30 samma dag. Om avtalet börjar gälla på en helg sker nyckelutlämningen första vardagen efter helgen. Din lägenhet har besiktats efter den tidigare kundens avflyttning. Om allt inte är till belåtenhet, exempelvis att städningen är dåligt utförd, ska du omedelbart ta kontakt med din bovärd. 

Tv-paket

Som hyresgäst hos Byggebo har du tillgång till Telias tv-paket lagom helt gratis. Det innebär att du fritt kan se Sveriges populäraste kanaler och har tillgång till landets största filmbutik. Playtjänster ingår med innehåll som du kan se på dygnet runt. ”Lagom” innehåller ljud och bild i hd-kvalitet. Hela tekniken är samlad i tv-boxen. Och grädde på moset är att det går att streama i hela EU. Naturligtvis går det att komplettera Lagom-utbudet med Canal Digital, Viasat eller C More.

TV-kanaler/utbud

För att få information om aktuellt kanalpaket kontakta Telias kundtjänst på 020-755 766. Eller sök på Telia Lagom på telia.se.

Support

Försök först att söka efter felet i de felsökningsscheman som finns i installationsguiden och manualen för Telia Digital-TV.

På www.telia.se/tvsupport får du också hjälp. Fungerar det ändå inte är du välkommen att ringa Telias support: 020-240 250

Öppettider

Vardagar klockan 08 - 22
Lördag, söndag och helgdag klockan 9 – 20

Kundtjänst

Ring hit om du har frågor om ditt abonnemang eller vill beställa fler kanalpaket. Ring 020-755 766.

Kanaler på Telia Lagom

Playtjänster

En playtjänst är ett bibliotek där du kan ta del av dina favorit tv-program när du själv har tid och lust utan att vara styrd av tv-tablåernas tider.

Streama tvn i alla skärmar

Telia Play är en streamingtjänst som ingår i alla tv-paket. Du kan titta via mobilen, surfplattan eller datorn. Se på program, filmer och serier när de sänds enligt tv-tablån eller starta från playtjänsterna när det passar dig bäst.

Kanaler du kan streama

Playtjänster du kan streama

Bredband & Telefoni

Bo hos Byggebo och ligg i vänsterfilen på de digitala motorvägarna! Bostadsföretaget har satsat på ett nytt fibernät. Ett nät som har en kapacitet på 1 000 mb/s. Det nya nätet är byggt efter Telias standard. Och standardlösning har flera stora fördelar. Underhållsarbetet förenklas och driftsäkerheten blir extremt hög.

Maximal hastighet

Hyresgästerna har med andra ord fått en garanti för maximalt bra hastighet för såväl tv, bredband som telefoni. Att ansluta bredband, tv och telefoni till Telia brukar vara förmånligt.

Beställ Telias bredband på 0491-90 200
Beställ Telias Bredbandstelefoni på 020-755 766

Tvättstugor

Byggebo har lagt stor vikt vid att modernisera beståndets tvättstugor. Det betyder att tvätthanteringen är både smidig, effektiv och miljövänlig. Bokningen, beroende på var du bor, sker digitalt eller genom att du använder den tvättcylinder som du fick i samband med inflyttningen.

Digital bokning: Gå till bokning.byggebo.se och logga in med din lägenhets objektnummer, exempelvis 012-1234, och din tags fyra sista siffror. Vid aktuell tvätttid kan du öppna dörren till tvättstugan med din tag. Finns behov av ytterligare tvättpass ska du ta kontakt med bovärden för att köpa till ytterligare tvättider. Kostnaden för den utökade tvätttiden debiteras nästkommande hyra.

Manuell bokning: Lås fast din cylinder på aktuell dag och tid på tvättbokningstavlan. När tvättningen är klar låser du upp cylindern och tar med den hem.

Grovtvättstugor

Har du behov av att tvätta mattor, täcken, kuddar eller andra textilier kan du använda Byggebos grovtvättstugor, som finns på strategiska platser i fastighetsbeståndet.

Södertorn

Grovtvättstugan ligger på husets gavel på adressen Stengatan 66. För att använda den krävs att du kvitterar ut ett passerkort hos Uthyrningen på huvudkontoret, endast 1 kort per lägenhet.

Marieborg & Karlsborg

Grovtvättstugan ligger på baksidan av studenthuset på adressen Kristinebergsvägen 4. Din ordinarie tvätt-tag, som du fått till din ”vanliga” tvättstuga, är laddad med en tvättid per kvartal.

Lyckan

Grovtvättstugan ligger på adressen Stångehamnsvägen 147. Gäller för boende på Lyckan inklusive höghusen. Ordinarie tvätt-tag gäller.

Textilier som är för stora för maskinerna måste lämnas till en tvättfirma. Bra att veta är också att det inte är tillåtet att blötlägga och knäskura textilier i grovtvättstugans utrymme.

Trygghet & Skydd

Någon eller några hundralappar. Det är vad en hemförsäkring kostar. Och det är ett billigt skydd för samtliga boende på adressen. De olika försäkringsbolagen har snarlika hemförsäkringar för hyresrätter.

Bra skydd

En av de viktigaste punkterna är att hyresgästen är skyddad för skada av den egna lägenheten och den aktuella hyresfastigheten. I en hemförsäkring ingår bland annat skydd för egna saker, ersättning vid obrukbar bostad, låsbyte, rättsskydd, reseförsäkring, flyttskydd, ID-stöld och allrisk. Självrisken vid skada brukar normalt ligga runt 1 500 kronor.

Nycklar & Utelåsning

När nöden är som störst är hjälpen som närmast. Därför behöver det inte bli någon katastrof om du skulle låsa dig ute eller om nyckeln går förlorad. Under dagtid så ringer du bara din bovärd på 0491-888 88. Kvällar eller helger sker omkoppling till jouren. Om det mot all förmodan inte händer ring: 0491-200 70. Kostnaden för upplåsningen debiteras nästkommande hyra.

Dyrare historia

Lägenhetsdörrarna i vissa av Byggebos fastigheter i beståndet är utrustade med Assa låssystem med serviceläge. Det betyder att hyresgästen måste ställa om cylindern till ”klockan 10-läge” för en reparatör ska kunna ta sig in om ingen är hemma. Står cylindern i ”klockan 12-läge”, som brukligt är, förvärras situationen om nyckeln tappas eller läggs bort. Då måste en låssmed tillkallas för att borra upp cylindern och ersätta den med en ny. Något som innebär en högre kostnad för den drabbade hyresgästen.

Felanmälan

0491-888 88.
Det nummer du ska ringa i händelse av att ett fel uppstår i lägenheten eller om du upptäcker något problem ute i beståndet. Under vardagar kommer du direkt till din bovärd, som vidarebefordrar anmälan till rätt reparatör. Under kvällstider och helger kopplas du vidare till jouren. Det är också möjligt att mejla bovärden eller anmäla felet genom att logga in på ”Mina sidor”.

0491-200 70.
Det är det nummer du ska använda vid akuta fel som uppstår under kvällstid eller helger om du inte mot all förmodan kopplas vidare från 888 88. Journumret ska också användas om du som hyresgäst upplever störningar i ditt boende.

Bovärdar

Bovärdarna. De är Byggebos ansikte utåt. Deras viktigaste uppgift är att hyresgästerna trivs med sitt boende. Först och främst handlar det om att avhjälpa fel och brister, helst innan de har inträffat. Genom att ha en dialog med de boende kan bovärden minimera många problem.

Anmäl direkt

När det uppstår ett fel i en lägenhet ska hyresgästen anmäla felet till sin bovärd på 0491-888 88. Vissa enklare fel kan bovärden avhjälpa själv. Vanligast är dock att bovärden lägger in felanmälan i datasystemet och att sedan rätt reparatör får anmälan i sin hand. Vid akuta fel som uppstår utanför kontorstid eller under helger är det även möjligt att felanmäla på telefon  0491-200 70

Adelsmärke

Ett adelsmärke hos bovärdarna är social kompetens vilken är viktig i den dagliga kontakten med hyresgästerna. För dem gäller det att fånga upp signaler, som kan förädla Bästa Boendet ytterligare. De fyra bovärdarna medverkar såväl in- som utflyttningar. Dessutom har de ansvar för besiktningar och viss nyckelhantering.

Nära dig

Som ny hyresgäst får du veta vem som är just din bovärd. Dessutom finns det i varje trappuppgång bild och kontaktuppgifter till ”din” bovärd.


Aida Suskic | Bovärd
0491/888 47
aida.suskic@byggebo.se

Johan André | Bovärd
0491/888 49
johan.andre@byggebo.se

Soili Wigren | Bovärd
0491/888 46
soili.wigren@byggebo.se

Johan Svenzén | Bovärd
0491/888 41
johan.svenzen@byggebo.se

Hyresgäst

Eftersom du nu surfar runt på Byggebos hemsida är förhoppningen att du har insett de många fördelarna med att bo i hyresrätt. Runt om i Oskarshamn finns drygt 2 300 lägenheter av hög standard fördelade på ett flertal attraktiva bostadsområden, var och ett med sin speciella charm.

Bästa Boendet

Byggebo har som ambition att erbjuda det Bästa Boendet i Oskarshamn. Det kan företaget göra genom att alla medarbetarna vill ge hyresgästerna bästa möjliga service och ett problemfritt boende.

Många fördelar

Det finns många olika fördelar med att bo i hyresrätt. För det första behövs ingen investering i boendet. Det handlar bara om att betala hyran en gång i månaden. Överskottet kan användas till roligare saker som exempelvis en båt eller varför inte till resor. Friheten är en annan uppsida med hyresrätten. Tre månaders uppsägning är allt som behövs för att uppnå förändring, utan att riskera pengar på en dålig hus- eller bostadsrättsaffär.

Snöskottning, gräsklippning och lövkrattning undviks. Likaså kostsamma renoveringar och obehagliga överraskningar i form av trasiga kylskåp och liknande.

Välkomna till Byggebo. Till det problemfria boendet, till det Bästa Boendet!

Blanketter

För att öppna blanketterna angivna nedan, behöver du programmet Acrobat reader, som du hämtar gratis här.

Autogiro

Som en service till Byggebos hyresgäster finns möjligheten att betala hyran via autogiro. Hyreskostnaden dras då direkt från hyresgästens bankkonto den sista bankdagen  varje månad. Autogiro är en smidig och tidsbesparande service. Inget krångel med överföringen och dessutom tillkommer inga avgifter. 

Du kan också få blanketten skickad med post om du kontaktar Byggebo på telefon 0491-888 00 eller mejlar info@byggebo.se. Naturligtvis går det också att hämta blanketten på Byggebos huvudkontor, som ligger på Västra Torggatan 12.

När du har fyllt i blanketten kan du lämna den till Uthyrningen vid Byggebos huvudkontor på Västra Torggatan 12 eller skicka den till Byggebo, Box 34, 572 21 Oskarshamn. Det är också möjligt att scanna den underskrivna blanketten och skicka den till info@byggebo.se.

Ladda ner blankett för Medgivande till betalning via Autogiro Privat

Borgensförbindelse

Studier, arbetslöshet, provanställning eller att den sökande är under 18 år.
Det är situationer då Byggebo kan kräva en borgensförbindelse av den som söker bostad. Med borgensförbindelse menas att en person går i god för att den som söker lägenhet betalar sin hyra och att det sker i rätt tid. Om den sökande inte sköter sina åtagande blir borgensmännen betalningsansvariga.
Betalas hyran i tid och att exempelvis lägenhetsinnehavaren får ett fast arbete sätts borgensförbindelsen så småningom ur spel.

Du kan också få blanketten skickad med post om du kontaktar Byggebo på telefon 0491-888 00 eller mejlar info@byggebo.se. Naturligtvis går det också att hämta blanketten på Byggebos huvudkontor, som ligger på Västra Torggatan 12.

När du har fyllt i blanketten kan du lämna den till Uthyrningen vid Byggebos huvudkontor på Västra Torggatan 12 eller skicka den till Byggebo, Box 34, 572 21 Oskarshamn. Det är också möjligt att scanna den underskrivna blanketten och skicka den till info@byggebo.se

Ladda ner blankett för Borgensförbindelse
Ladda ner blankett för Uppsägning borgensförbindelse

Uppsägning

Normalt är uppsägningstiden för en hyresrätt tre månader. Viktigt är att komma ihåg att uppsägningen alltid räknas från den sista i månaden. Uppsägningen görs alltid på en uppsägningsblankett, som finns nedan eller som du beställer från uthyrningen.

Vid dödsfall är uppsägningstiden en kalendermånad och kan bara sägas upp av dödsbodelägare. Intyg från Skatteverket/begravningsbyrån ska uppvisas. Sker uppsägning senare än tre kalendermånader efter dödsfallet, är uppsägningstiden tre kalendermånader. 

Om den utflyttande hyresgästen kommer överens med den hyresgäst som ska flytta in i den aktuella lägenheten om ett övertagande ska det ske minst en månad tidigare än uppsägningstidens utgång. Ta bara kontakt med Uthyrningen så skrivs hyresavtalet om.

Vid utflyttning från Byggebos fastighetsbestånd nollställs hyresgästens köpoäng. Den som flyttar måste därför registrera sig igen för att kunna samla nya köpoäng.
Ibland kan oförutsedda händelser inträffa. Exempelvis att hyresgästen får ett jobb i Oskarshamn under uppsägningstiden av lägenheten och därmed slipper flytta från orten. Vid en sådan situation kan uppsägningen hävas. Blanketten för ”Återtagen uppsägning” finns för nedladdning nedan.

Du kan också få blanketten skickad med post om du kontaktar Byggebo på telefon 0491-888 00 eller mejlar info@byggebo.se. Naturligtvis går det också att hämta blanketten på Byggebos huvudkontor, som ligger på Västra Torggatan 12.

När du har fyllt i blanketten kan du lämna den till Uthyrningen vid Byggebos huvudkontor på Västra Torggatan 12 eller skicka den till Byggebo, Box 34, 572 21 Oskarshamn. Det är också möjligt att scanna den underskrivna blanketten och skicka den till info@byggebo.se.

Ladda ner blankett för Uppsägning av hyresobjekt
Ladda ner blankett för Uppsägning dödsbo

Kontakt

Besöksadress:
Västra Torggatan 12
572 42 Oskarshamn

Telefon: 888 00
Felanmälan: 888 88
Journummer: 0491-200 70

Postadress:
Box 34
572 21 Oskarshamn

E-post: Info@byggebo.se
Hemsida: www.byggebo.se

Bryggaregatan 6-8
Bryggaregatan 6-8
Trädgårdsgatan 20
Trädgårdsgatan 20

Västra Centrum

Lugna och trevliga bostadsområden. Stort plus för närheten till Oskarshamns mest centrala delar. Normalt tar det bara fem minuter att exempelvis promenera till Lilla Torget. All service inom mycket moderata avstånd. Plus också för närheten till Arena Oskarshamn där bland annat elitklubbarna IK Oskarshamn och Oskarshamn AIK spelar sina hemmamatcher. Dessutom finns Skidanläggningen Hjortberget och natursköna Döderhultsdalen knappt en kilometer bort.

Köpmangatan 1
Köpmangatan 1
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan 2A
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan 2A
Västratorggatan Köpmangatan
Västratorggatan 2A

Centrum

Centralare än så här kan det inte bli. Oavsett om syftet är shoppa, gå på restaurang, låna böcker eller utnyttja någon annan form av service tar det bara någon eller några minuter att nå dit från de aktuella adresserna. Ytterligare en fördel är utomordentliga rekreationsmöjligheter i Stadsparken.

Centrumkvarteren är charmiga och erbjuder var och en speciella mervärden. Lejonet (Västra Torggatan 2 & Köpmangatan) är kanske Oskarshamns vackraste fastighet. I den har vissa lägenheter havsutsikt. Dessutom innehåller flerfamiljshuset fem nyproducerade vindslägenheter. Venus 10 (Södra Långgatan 10-12) ligger intill Stadsparken och har havsutsikt. Flera av fastigheterna har attraktiva innergårdar. Gemensamt är att alla trappuppgångar har hiss.

Stengatan 2
Stengatan 2
Stengatan 2
Stengatan 2
Stengatan 2
Stengatan 2
Stengatan 18
Stengatan 18
Stengatan 18
Stengatan 18
Stengatan 18
Stengatan 18

Södra Centrum

Äldre bestånd som till stort är helrenoverat under senare år. Populära och lugna bostadsområden med låg omflyttningsgrad. Slående närhet till det mesta. Till centrala Oskarshamn tar det cirka fem minuter att promenera. Lika nära till kulturhus och bibliotek. Stadsparken är en trevlig granne som erbjuder fina rekryteringsmöjligheter. I parken finns temalekpark, fågeldamm och frisbeebana. Närhet till grundskola och gymnasium.

Kikebogatan
Kikebogatan
Mäster Palms väg
Mäster Palms väg
Terrassvägen
Terrassvägen
Terrassvägen
Terrassvägen
Terrassvägen
Terrassvägen

Kikebo

Lugna och ombonade bostadsområden med hög trivselfaktor, något som innebär få omflyttningar. Strategiskt belägna hyresrätter. Till centrum tar det bara cirka fem minuter att gå. Stadsparken utgör en trevlig granne med nästan oändliga rekryteringsmöjligheter. I den gröna oasen finns bland annat kyrka, temalekpark, fågeldamm och frisbeebana med all dess rekreationsmöjligheter. Dessutom korta avstånd till både grundskolan Valhallaskolan och Oscarsgymnasiet.

Adresser:

Husfakta: Antal lägenheter: Cirka 320.

 

Byggår:

Folktandvården
Folktandvården
Hälsocentral
Hälsocentral

Gripen 20

Byggnationen av Gripen 20 i centrala Oskarshamn är historisk. Det var nämligen de första hyresrätterna som nyproducerades i centrum på 30 år. Med andra ord framstår Byggebo som kommunens ledande samhällsutvecklare.

Gripen 20 utgör på många sätt ett extraordinärt boende. Närheten till handel, service, biograf, kulturhus ger attraktionskraft. Att landets modernaste hälsocentral och en ny folktandvård finns i fastigheten utgör ytterligare fördelar.

Lägenheterna är ljusa och öppna och har en modern standard. Materialvalen är både miljövänliga och underhållsfria. Dessutom ger fastigheten ett stort exteriört avtryck. Framtidens boende finns alltså redan i dag i Gripen 20.

Munkgatan
Munkgatan
Munkgatan

Norra Centrum

Hyresgästerna i norra centrum kan glädjas över en fint utsikt över Oskarshamn och att det tar knappt fem minuter att gå in till centrum. På Munkgatan 1-8, ett stenkast från Oskarshamns folkhögskola, finns 55 lägenheter. De består av 1-5 rum & kök. Några av lägenheterna är dessutom i två plan. På Norra Långgatan 2-10 finns 55 lägenheter i storleken 1-3 rum & kök. Radhusen på Norra Långgatan 1-3 har smart planlösning och består av 4 rum & kök. Stort plus för närheten till centrum och säker skolväg till Norraskolan och Valhallaskolan.

Ekvägen
Ekvägen
Ekvägen
Ekvägen

Södertorn

Byggebos fastighetsbestånd i Södertorn består av de båda kvarteren Granliden och Ekbacken. Södertorn utgör för många ett mycket strategiskt boende. Några stenkast bort finns västra industriområdet med flera stora företag. Störst av alla är Scania, som är länets i särklass största privata arbetsgivare. Närheten till gymnasieskola, fotbollsplaner och sporthall är också plus. Liksom att Södertorn har såväl förskola som ICA-butik och pizzeria. Avståndet till centrum är inte värre än en tio minuter lång promenad.

Lägenheterna i området är välplanerade och håller god standard. Utemiljön håller också hög klass. Goda parkeringsmöjligheter och möjlighet till uppställning av husvagnar är ytterligare fördelar.

Stångehamnsvägen
Stångehamnsvägen
Stångehamnsvägen
Stångehamnsvägen
Lyckans Lekpark
Lyckans Lekpark
Lyckans Lekpark
Lyckans Lekpark
Lyckans Lekpark
Lyckans Lekpark
Röda Höghuset

Kristineberg Lyckan

Områdets två höghus erbjuder en vidunderlig utsikt över Oskarshamn och hamninloppet. Det Röda höghuset är specialanpassat för seniorer, som både vill ha extra trygghet och möjlighet till god gemenskap med grannarna.

Lummiga gårdsmiljöer och lägenheter av hög standard ger sammantaget en tilltalande boendemiljö. Barnfamiljerna kan glädjas åt en stor lekpark med pirattema och säkra gång- och cykelvägar. Närhet till Kristinebergs centrum, barnstugor, skola, småbåtshamn, skärgård, badplats och fotbollsplaner värderas högt.

Kristinebergsvägen 36-44
Arkitektvägen 21-27
Arkitektvägen 21-27
Arkitektvägen 21-27
Vikingklubben

Kristineberg Marieborg

En stor lekplats i kombination med omfattande grönytor och ett underjordiskt varmgarage med plats för cirka 120 bilar. Några detaljer som gör Marieborg till ett mycket attraktivt kvarter. Liksom övriga områden i Kristineberg har Marieborg lummiga gårdsmiljöer och lägenheter av hög standard, något som sammantaget ger en tilltalande boendemiljö.

Boende i Marieborg har nära till Kristinebergs centrum, barnstugor, skola, småbåtshamn, hav och skärgård samt till fotbollsklubben Oskarshamns AIK:s anläggning i Ernemar. Trygg och säker skolväg är ytterligare ett plus.

Karlsborgsvägen 90-98
Ingenjörsvägen 71-79

Kristineberg Karlsborg

Tilltalande gårdsmiljöer och lägenheter med hög standard. Dessutom en tennisbana. Karlsborg är onekligen ett bostadsområde som attraherar på flera olika sätt.

Liksom övriga kvarter i Kristineberg har boende i Karlsborg nära till det mesta. Bad- och fritidsanläggningen Gunnarsö ligger exempelvis bara en kort cykelfärd bort. Förskola finns centralt i området. Och närheten till centrum och skola uppskattas både av små och stora. Närheten till fotbollsklubben Oskarshamns AIKs anläggning i Ernemar är också ett stort plus.

Stångehamnsvägen
Stånghamnsvägen
Stånghamnsvägen
Byggebo Servicekontor

Kristineberg

I den sydöstra delen av tätorten finns Oskarshamns största bostadsområde. Kristinebergsområdet har över tid prisats för hög lägenhetsstandard i kombination med en välskött och lummig utemiljö. Stor hänsyn har tagits till barnen. I området finns bland annat två temalekparker som håller hög klass.

Servicen i området är god. En nybyggd hälsocentral skapar trygghet. Barnomsorgen är väl utbyggd och Kristinebergsskolan rankas som en av kommunens allra bästa grundskolor. I centrum finns flera matvaruaffärer, pizzeria, veterinär, frisör och kyrka.

Kristineberg, som består av kvarteren Lyckan, Marieborg och Karlsborg, ligger strategiskt. Till hav och naturupplevelser är det en cykelfärd på mindre än tio minuter. Det tar inte så mycket längre tid att nå centrum, som ligger tre kilometer bort. Ytterligare ett plus är de täta bussförbindelserna till centrum.